Voorjaar 2012: Nieuwe Mosaic in gebruik genomen

Nederland verandert, dus Mosaic verandert ook!
In maart 2012 hebben we een nieuwe versie van Mosaic Huishouden gelanceerd. De afgelopen jaren bestond Mosaic uit 10 groepen en 44 typen. Onze samenleving is inmiddels drastisch veranderd. Zo zijn er steeds meer alleenstaanden in Nederland, bestaat de traditionele levensloop niet meer en zet de vergrijzing door. Daarnaast is er sprake van meer culturele diversiteit, worden de rijken rijker en de armen armer en is tweeverdiener zijn geen keuze meer. Omdat Nederland verandert, verandert Mosaic ook. Vanaf nu worden de Nederlandse huishoudens verdeeld over 50 typen.

Wat is er nieuw aan Mosaic?

 • Compleet nieuwe brongegevens & aantrekkelijker vormgeving
 • Informatie over digitaal/online gedrag en gebruik social media
 • Alle gegevens op huishoudniveau in plaats van 6p postcode


Wat kan ik met Mosaic?

 • Kansrijke doelgroepen in kaart brengen en bereiken
 • Kansrijke doelgroepen in het kassasysteem opvoeren
 • Direct marketing acties uitvoeren en evalueren
 • Driehoeksbordenroutes optimaliseren
 • Huis-aan-huis-verspreidingsplannen maken
 • Online en offline promotiebeleid uitvoeren
 • Respons op (voor)verkoop en sales-acties analyseren
 • Donateurs en vrienden werven
 • CRM-activiteiten ondersteunen
 • Het bedrijfsresultaat verbeteren door meer eigen inkomsten te genereren

Meer eigen inkomsten genereren begint met het gebruiken van de informatie die u zelf over uw publiek in huis hebt. Wij helpen u om die data in inzichten om te zetten en deze te vertalen in acties u uw bezoekers weet te vinden en te binden. Uw database is een goudmijn!

Wat nu?