Over ons

Ons bedrijf werd in 2005 opgericht vanuit de filosofie dat culturele instellingen door het gebruik van hun eigen gegevens meer bezoekers kunnen trekken en inkomsten kunnen genereren. Wij leveren daarvoor de benodigde inzichten en helpen onze opdrachtgevers om deze om te zetten in meetbare actie.

Willem Wijgers, directeur
Willem Wijgers (1963) is eigenaar van EMC Cultuuronderzoeken. Hij nam het bedrijf in 2010 over van oprichter Elsbeth Meijjer. Willem studeerde Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht met als bijvakken Organisatie en Beleid, Bestuurskunde en Massacommunicatie. In de cultuursector deed hij ervaring op als marketeer en projectcoƶrdinator bij organisaties als BMG Classics, Centrum Nederlandse Muziek en Wegener Arcade. Willem was vier jaar lang directeur van de Vereniging Nederlandse Muziek Ensembles en werkte als Senior Projectleider bij Bureau Promotie Podiumkunsten. Hier leidde hij tal van onderzoeken in samenwerking met – en in opdracht van – theaters en gezelschappen.

Sinds augustus 2015 woont hij met zijn gezin in Detmold (Duitsland) waar hij in het voorjaar van 2017 de Duitse vestiging van zijn bedrijf – EMC Kultur und Marketing – opende.